Інженерний тиждень

Нещодавно в нашому ліцеї проходив Інженерний тиждень. Діти активно взяли участь у цьому тижні. Вони навчилися самостійно створювати з підручних засобів різні прилади:модель барометра та анемометра, які потім застосовували на практиці. Також було цікаво спостерігати як зникають бактерії. Адже, світова практика доводить, що участь в STEM-проєктах, в першу чергу, стимулює розвиток мозку та креативність, що є важливим для всіх дітей без виключення. А також сприяє  розвитку та навичок ,навчає працювати разом та налагоджувати зв’язки між учнями.

Чому STEM-освіта так актуальна? Стрімка еволюція технологій веде до того, що незабаром найбільш популярними та перспективними на планеті фахівцями стануть програмісти, IT-фахівці, інженери, професіонали в галузі високих технологій і т.д. У віддаленому майбутньому з’являться професії, про які зараз навіть уявити важко, всі вони будуть пов’язані з технологією і високо технологічним виробництвом на стику з природничими науками. Особливо будуть затребувані фахівці біо- та нано-технологій.

Постає питання – як підготувати таких фахівців? Навчання – це не просто передача знань від учителя до учнів, це спосіб розширення свідомості і зміни реальності.

У STEM-освіті активно розвивається креативний напрямок, що включає творчі та художні дисципліни (промисловий дизайн, архітектура та індустріальна естетика і т.д.). Тому що майбутнє, засноване виключно на науці, навряд чи когось порадує. Але майбутнє, яке втілює синтез науки і мистецтва, хвилює нас вже зараз. Саме тому вже сьогодні потрібно думати, як виховати кращих представників майбутнього.

Відео 1

Відео 2